Skip to main content

Как да премахнем целулита от дупето и бедрата

Как да махна целулита? Премахване на целулита от дупето и бедрата

Трайното премахване на целулит от дупето и бедрата с терапии и в домашни условия може да изглежда лесно.

Все пак е предизвикателство и имате нужда от професионални съвети и насоки. Всички регистрирани потребители на Talia.bg могат да се възползват от уникалните хранителни режими и тренировки. Те помагат изключително много за премахването на неприятния целулит. Въпреки това, трябва да се потрудите още малко. Прочетете внимателно как да се отървете от него. Не забравяйте и да се регистрирате.

Около 90 процента от жените имат целулит. За някои това е грозно и полагат неистови усилия, за да се отърват от него.

Има огромен избор от процедури, които уж работят, но наистина има ли изпитан начин да се отървете от целулита?

Днес точно това ще разгледаме. Какво е целулитът, какво го причинява и най-добрият избор да се отървете от него,  ако е възможно.

Какво е целулит?

Целулитът се появява по външната част на кожата, като образува бучки или вдлъбнатини, често наричани „портокалова кожа”, заради неравномерния вид на дермата, която изглежда като кора на портокал.

Той се създава чрез верижна реакция. Влакнестата съединителна тъкан се стяга и разширява, а с течение на времето се разрушава и увисва. След като това се случи, мастният слой под него се натиска върху тъканта, придавайки му познатия вид на „портокал”, особено личащ през съединителната тъкан, в по-наднормено тегло.

Целулитът е съсредоточен най-вече на:

 • Бедрата
 • Глутеуса
 • Корема
 • Прасците
 • Горната част на ръцете

Външният вид на целулита обаче може да се различава при различните хора. Това до голяма степен се дължи на различни фактори, влияещи върху появата му. 

Причини за образуване на целулит

 • Високи нива на естроген;
 • Скорост на метаболизма;
 • Етническа принадлежност;
 • Ниво на циркулация на течности в цялото тяло;
 • Начинът на разпределение на телесните мазнини;
 • Недостатъчен лимфен дренаж;
 • Генетика;
 • Възраст;

Генетиката играе важна роля за повлияване на другите причини за целулит, като метаболизма.

С напредване на възрастта жените обикновено произвеждат по-малко естроген, което води до по-тънка и прозираща кожа, което може да доведе до влошаване на състоянието, а по-заседналия начин на живот, увеличава появата на целулит чрез:

 • Производство на по-малко кислород;
 • Намаляване на производството на колаген;
 • Увеличаване на мастните клетки;

Ето защо заседявайки се, увеличавате шанса за увеличаване на целулита с времето. Затова повечето жени забелязват целулита, като той се влошава с напредване на възрастта. Тъжно, но истина.

Ако в диетата ви присъстват твърде много мазнини, въглехидрати или натрий, това може да увеличи целулита. Яденето на твърде малко фибри, не пиенето на достатъчно вода и заседналия начин на живот, ограничаващи притока на кръв също са фактори.

Пушачите и хората, които стоят или седят в едно и също положение с часове,  също са по-податливи на целулит, както и носенето на тесни дрехи, които ограничават притока на кръв.

Скалата за тежест на целулита

Що се отнася до целулита, има скала на тежестта,  която оценява степента му.

Степен 0 - няма видимост, докато стоите или прищипвате областта. Това е най-желаната степен на целулит и е най-рядката.

I степен - няма видимост, докато стоите, но има леко затъмняване при прищипване на областта. Има леко оранжево покритие по кожата.

II степен - има видимост, докато стоите. Контракцията на бедрото или дупето, заедно с прищипването, показва поява на целулит.

III степен - има видимост, докато стои и лежи. Контракцията показва видимост и тестът за прищипване може да е болезнен и показва видимост.

Целулитът има различни нива, а този отляво е с най-висока степен.

Как да премахнем целулита трайно?

Можете ли да се отървете от целулита, след като го имате?

Знаем, че искате да отговоря на този въпрос с конкретно  ДА, но за съжаление не можем.

След като имате целулит, не можете да се отървете завинаги него, но можете да спомогнете за неговото намаляване, като се освободите от натрупаните мазнини в тялото си и да го направите по-малко забележим.

Така че, ако някой ви каже: „Знам как можете да се отървете от целулита за 2 седмици!“, не вярвайте, защото за съжаление, това просто няма как да се случи.

Сега има много методи, които могат да спомогнат, но засега няма лек. 

Ще разгледам познатите ми медицинските интервенции, както и някои кремове и природни средства. 

Медицинска интервенция

Ето какво в момента има като медицинска интервенция за целулит.

1.  Хиподермална игла

Чрез нея дерматолог „изрязва” лентите от тъкан, ограничаващи мастните клетки и така по лесно биха се „изстискали”.

2. Липосукция

Липосукцията е хирургичен процес, при който мастните клетки се изтеглят от тясна тръба.Този метод се извършва от хирург под обща анестезия, като мастните клетки се изсмукват. Често, ако не се направи правилно, това всъщност може да влоши състоянието ви. 

3. Терапия с ултразвукова вълна

Ултразвуковите вълни се използват за иницииране на производството на колаген, увеличаване на притока на кръв и укрепване на увисналата съединителна тъкан. Резултатът е по-стегната и плътна кожа, която показва гладък външен вид. Този метод е подходящ за области като седалището, корема и бедрата и на практика е безболезнен.

Известно е, че терапията с акростични вълни води до по-трайни резултати в сравнение с други лечения.

4. Минимално инвазивен лазер

Чрез малък разрез на кожата и нагряване на тъканите с лазер, лекарят, чрез малък разрез, вкарва лазерна сонда. Тъканта под повърхността се нагрява от лазера и по този начин се постигат няколко неща:

Стимулира се тялото да произвежда повече колаген;

Освобождава свързана фиброзна тъкан;

Може да подобри еластичността на кожата;

Уплътнява външния кожен слой, за да намали появата на целулит;

5. Прецизно разбиване с вакуум

При този метод се използва устройство за намаляване на напрежението между лентите от фиброзна тъкан. След това тъканта се освобождава и се движи нагоре, запълвайки депата и появата на нов целулит.

6. FasciaBlaster

Този продукт е медицинско изделие, одобрено от FDA, за да се използва за освобождаване на фасции . Има няколко различни инструмента за избор, въз основа на местоположението и вида на проблема, от който се нуждаете от помощ.

Продуктите на FasciaBlaster са одобрени от известни личности, както и от някои лекари. Може да се използва за подпомагане на външния вид на кожата, както и за други медицински състояния.

А проучване направено с 33 жени, наблюдавани повече от 12 седмици, показват:

 • Увеличение на производството на колаген;
 • Намаляване на дебелината на подкожната мастна тъкан и обиколката на бедрата;
 • Способността на съединителната тъкан да се прекроява;
 • Изглаждане на външния вид на кожата;

Кремове и природни средства

1. Ретинол

Кремове, съдържащи ретинол, намаляват видимостта на целулита, но трябва да съдържа поне 0,3 процента ретинол, за да има положителен ефект върху третираната зона.

Ретинолът спомага за уплътняване на външния слой на кожата , намалявайки видимостта на целулита. Известно е също така, че увеличава производството на колаген и притока на кръв към третираните зони.

2. Кофеин

Кофеиновите ексфолианти доказано водят до същите резултати като ретинола.

Няма да работи, ако просто го пиете всеки ден, но поставянето му върху кожата има някои от същите ефекти на ретинола:

 • Стяга повърхностната кожа;
 • Увеличете еластичността;
 • Подобрява влажността на кожата;

Ако искате да видите дали можете да постигнете резултати с кафе, можете да опитате да си направите скраб у дома. Смесете остатъците от кафе с гореща вода или зехтин, за да направите паста. Втрийте сместа върху засегнатите зони с нежни движения върху повърхността на кожата и масажирайте . 

3. Масаж

Масажирането на целулитни зони увеличава притока на кръв и намалява целулита като:

 • Увеличава притока на кръв;
 • Отстранява излишната течност от проблемните зони;
 • Насърчава лимфния дренаж, чрез промиване на токсините от засегнатата зона;

Това може да намали появата на целулит във времето, но няма да работи само след една масажна сесия и резултатите ще се увеличат с времето.

Препоръчвам повдигане на кожата, чрез вендузи в домашни условия. Резултатът е впечатляващ, а и не струва нищо повече от собственото ви време.

4. Биоактивни колагенни пептиди

Биоактивните колагенни пептиди подпомагат увеличаването на производството на колаген и спомагат за намаляването на целулита.

5. Отслабване

Вече споменах това накратко, но един от начините да намалите видимостта на целулита е като отслабнете. Разбира се, този метод наистина работи само ако сте с наднормено тегло или затлъстяване и повечето, които имат само няколко килограма за сваляне вероятно няма да видят съществена, видима разлика в проблемните си зони. Прочети още: Как да отслабна в бедрата за 30 дни?

Така че, въпреки че този метод всъщност няма да излекува целулита, той може да го намали визуално, защото по-малките мастни клетки, не се притискат толкова много върху съединителната тъкан и изглеждат по-незабележими. Виж също: Как да отслабна в корема?

И все пак, дори и да не се отървете завинаги от портокаловата кожа, то със сигурност освобождаването от излишното тегло е категорично най-доброто, което можете да направите в полза на здравето ви, самочувствието и за цялостния външен вид. Ще се почувствате по-добре, ще се възприемате по-добре, а това е най- доброто  нещо, което можете да направите за себе си. Свързана статия: Как да отслабна бързо, лесно, трайно и здравословно

Благодаря, че дочетохте цялата статия с всички детайли и подробности за неприятния целулит. Ще се радвам да си направите акаунт в Talia и да се видим онлайн. За всякакви въпроси, не се колебайте да използвате формата за коментари по-долу.

По-здрави,
Меги

Автор: Talia Публикувано на: Saturday Nov 7, 2020
Обществото на Talia дискутира
Коментари от нашите читатели
Автор

Web site
Вашият коментар